ИЛЮЗИИТЕ ПРИ ОЦЕЛЯВАНЕ

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ИЛЮЗИИ

Съществуват редица реални заплахи пред човечеството. Някои от тези заплахи могат да се причислят към конспиративните теории, а други към реалността. Но така или иначе преди дадено събитие да настъпи предупрежденията за него се тълкуват само като спекулации.

В тази статия ще зададем неудобни въпроси и ще разгледаме тяхното решение.

Разбираме, че отговорите на такива въпроси никога не са приятни, защото чрез тях човек разбира колко е неподготвен. Но пък това е първата стъпка към освобождаване от илюзиите. Докато живеем в илюзията, че сме подготвени сами пропиляваме възможностите си.

Какви събития могат да доведат до различните критични ситуации оставяме на Вашите лични убеждения и вярвания – а те са твърде различни за всеки един според нивото му на информираност и възможностите му за реална преценка.

КАКВО ЩЕ ПРАВЯ, АКО НЯМА ГОРИВА?

Различни събития могат да доведат до временно прекъсване на доставките на горива.

Какво се случва в този момент?

Пред бензиностанциите ще се извият километрични опашки и рано или късно ще се стигне до насилие, в опит всеки да се снабди с тъй ценното гориво за транспорт. Дори да имате големи финансови възможности и лични контакти за снабдяване с горива, има ситуации, в които и на Вас ще бъде отказан достъп до този ценен ресурс. Без гориво автомобилите са напълно неизползваеми!

Решение е да сте се подсигурили предварително, далеч преди индикациите, че подобно събитие предстои.

КАКВО ЩЕ ПРАВЯ, АКО ДОСТЪПЪТ ДО ХРАНА БЪДЕ ВРЕМЕННО ОГРАНИЧЕН?

Към настоящия момент храна има в изобилие.

Какво се случва, когато доставките бъдат прекъснати?

Ако доставките за храна прекъснат, за много кратки срокове наличното по магазините и складовете ще бъде изчерпано. И всичко това ще се случи бързо, защото при поява на криза хората пазаруват 10 пъти над ежедневния им пазар. Ще се извият опашки по магазините и скоро хората ще станат агресивни в опит да осигурят прехрана на семействата си.

В момент, когато храната стане ценен актив, парите рязко или напълно се обезценяват. Храната става безценна, а парите се превръщат в безполезна хартия.

В този случай имате нужда от запаси с разнообразна храна, правилно складирана на сигурно и силно защитено място, изградено далеч преди настъпването на подобни събития. Един бункер може да Ви подсигури всичко това.

КАКВО ЩЕ ПРАВЯ, АКО НЕ МОГА ДА ПОЛЗВАМ ПАРИТЕ СИ?

В определени ситуации на срив е възможно достъпът до паричните Ви средства да бъде напълно отрязан. Банкоматите спират да работят и Вие не можете да изтеглите собствените си пари. Когато банковата/електронна система е в колапс, няма да имате  достъп и до банковите си сметки.

Какво ще правите без пари, докато нещата се нормализират?

Независимо колко големи са сметките Ви, всички се изравняват в нивото си на нямане. Големите вериги веднага затварят врати, защото са свързани с НАП и нямат право да продават стока, докато повредата не бъде отстранена. Нуждата от храна, суровини и лекарства много бързо ще се обостри, а покрай това и престъпността. Има ситуации, в които държавата няма да може да реагира бързо и в голям мащаб, за да наложи „друг тип разплащателна система“. Докато ситуацията се нормализира и овладее, може да отнеме седмици или месеци, през което време престъпността ще е стигнала огромни размери.

Разумно решение е да имате ресурси, които да бъдат на сигурно и защитено място, и най-добре е в такива ситуации въобще да не Ви се налага да излизате.

КАКВО ЩЕ ПРАВЯ, АКО НЕ МОГА ДА ИЗБЯГАМ НИКЪДЕ? ИМАМ ЛИ ПЛАН

Не малко хора вярват, че при първите изгледи за критична ситуация ще могат да хванат самолета или да се качат на автомобила си и да избягат от страната. Но това е поредната илюзия, която човек си казва за успокоение. Съществуват определени ситуации, в които въздушното пространство и сухопътни граници могат да бъдат затворени в рамките на часове. В тези случаи „бягството“ за всички, без значение от позиции, финансови възможности и лични контакти, става напълно невъзможно.

Какво ще направите в този момент?

Обикновено хората, които живеят с мисленето, че ако нещо се случи ще имат възможност да избягат, нямат план "Б".

Решението е да имате надежден план "Б", създаден и проигран още от преди кризата - достатъчно надежден, че да предвижда криза на горива, криза на храни, липса на възможност за опериране с финансови средства, военни действия, енергийна криза, защита при граждански размирици и някои други. Само бункерът покрива всички тези изисквания.

КАК ЩЕ СЕ ЗАЩИТЯ ПРИ ГРАЖДАНСКИ РАЗМИРИЦИ? ЩЕ МИ ПОМОГНЕ ЛИ ЛИЧНАТА ОХРАНА, АКО ИМАМ ТАКАВА?

Има хора, които вярват, че някой ще ги пази. Някои вярват, че това ще е полицията, военните или личната им охрана. В определени ситуации полицията и военните структури ще бъдат твърде ангажирани с поставени задачи, за да могат да осъществят пълен контрол и защита из цялата страна. Или поне не веднага. Може да отнеме от месеци до половин година, докато овладеят обстановката! Тогава като последен пристан остава единствено самостоятелната охрана.

Онези, които имат лична охрана, са спокойни при сегашните обстоятелства, но дали не е илюзия тяхното спокойствие в критична ситуация?

 Трудно е да осъзнаеш, че хора, които са те пазили години наред и с които си изградил близък контакт, могат да се обърнат срещу теб. Но това далеч не е толкова сложно за осъзнаване, когато се замислим, че тези хора също имат свои семейства, жена, деца, които обичат и за които трябва да се погрижат, преди всичко. Освен физическа защита, те ще искат да им осигурят храна и добри условия, за да преминат по-лесно през кризата. В определени ситуации, когато парите губят стойност, ще бъде трудно да си купиш лоялност. Първите хора, които стават лесна цел на тези подготвените и въоръжени лица, са същите онези, които до вчера са охранявали, а след това и онези, за които имат допълнителна информация.

Решението за всеки един гражданин, без значение от възможностите му, е да има сигурно място, на което може да остане за продължително време, докато ситуацията бъде овладяна, без да е зависим от благоволението на охранители или държавен апарат.

КАКВО ЩЕ ПРАВЯ, АКО ПРЕКЪСНАТ КОМУНИКАЦИИТЕ ЗА ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД?

Приемаме за даденост електронната комуникация и сме забравили, че някога хората са живели и без нея.

Какво се случва, когато средствата за комуникация изведнъж прекъснат?

Не можеш да се обадиш на близките си! Не знаеш къде са! Не можеш да получиш информация какво се случва! Не можеш да изтеглиш пари! Не можеш да закупиш стоки! В такъв момент ще настане масова паника и различните слухове за причините за ситуацията ще се разпространяват по-бързо от пожар и още по-лошото - ще се приемат за истини. Това може да ескалира ситуацията в рамките на часове и да настъпи пълна анархия. В този момент държавността, в настоящата ѝ форма, спира да съществува и настава пълно беззаконие.

Възможно най-рационалното решение в такъв момент е да се придвижите по възможно най-бързия начин до своето защитено убежище, от където вече на спокойствие да прецените трезво ситуацията. Оттам ще разполагате с достатъчно време, за да изчакате, докато ситуацията бъде овладяна от военизирани структури или се изяснят причините за тази масова „авария“.

ИМАМ ЛИ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПРИ МАСОВО ХИМИЧЕСКО ИЛИ РАДИОАКТИВНО ЗАМЪРСЯВАНЕ?

Редица фактори могат да доведат до замърсяване на въздуха или водата.

Какво ще правите, ако това се случи утре?

Помещенията, които държавата е подсигурила, са крайно недостатъчни, за да се справят с криза в голям мащаб и това е обществена „тайна“. Освен това, дори да се озовете в подобно помещение, колко време можете да издържите вътре със семейството си, разполагайки се на площ от 1 кв. м. с още 200 човека, например?

Защитените държавни помещения не са приспособени за продължителен престой  - разбирайте повече от няколко десетки часа.

Решенията са две – да избегнете областта със замърсен въздух/вода, ако можете, или просто да се скриете на място, оборудвано с пречиствателни станции, където можете  спокойно да прекарате времето, докато замърсяването отмине.

В общия случай подобни замърсявания се разсейват от няколко дни до няколко седмици. Като следите собствените си датчици, ще можете да сравнявате информацията с официално поднасяната и да вземете решение, кога да излезете от бункера си, напълно здрави и в добра кондиция.

„АКО ДОЙДАТ ТАКИВА ВРЕМЕНА, ЗАЩО ДА ЖИВЕЯ?“

Много хора казват, че ако дойдат критични времена, не биха останали в тях. Те не са готови да изоставят настоящия си живот и биха предпочели да сложат край на живота си.

Призоваваме Ви да помислите върху следните въпроси:

„Представете си, че утре настъпва глобално събитие. Вие не знаете последиците от него, нито кога ще отмине. Въпросът е кога точно сте решили да сложите край на живота си? В кой момент точно? Бъдете откровени със себе си! На края на първата седмица, на края на първия месец или по средата на третия месец? Кога точно?“

Целта ни е да разберете, че такова решение не се взима толкова просто. Ами, ако тъкмо решите да сложите край на живота си, когато всичко изглежда безнадеждно и седмица след това ситуацията започне да се нормализира?! През Първата и Втора Световна Война много хора по това време са смятали, че идва краят на света и няма никакъв смисъл да продължат да се борят. Въпреки това тежките времена са отминали и са дошли по-добри.

Погледнато през тази призма имате ли нужда от бункер?! – убежище, което осигурява защита на семейството, провизии, пречистен въздух и вода, и добри условия за преминаване през временната криза.

В реална ситуация мисленето бързо се обръща. Инстинктът за оцеляване се включва и човек изведнъж осъзнава, че му се живее и иска да съхрани близките си, но вече е изпуснал шанса си за подготовка, докато се е успокоявал с илюзии за края на света.

ДОБРИ ВРЕМЕНА

Надяваме се сме помогнали на повече хора да помислят за своята защита и тази на семействата им, само чрез задаване на въпроси, без да внасяме излишни страхове и конспиративни теории. Заплахите пред нас са реални и никой не може със сигурност да каже коя точно ще се случи първа. До преди 4 години никой не вярваше, че светът може да бъде затворен за отрицателно време и всеки, който би изказал подобна хипотеза, би бил силно осмян. Но това се случи!

Дано паметта ни не е къса, защото беше един ценен опит, който може днес да ни помогне да се замислим, преди с насмешка да отхвърлим някои заплахи като „невъзможни“.

Ние от BUNKER BG сме позитивни за бъдещето на цивилизацията. Макар несъмнено да ни предстоят тежки години, онези, които успешно преминат през тях, ще живеят в един по-добър свят. Нашата мисия е да помогнем за предстоящия преход на повече хора.

ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ Е ИЗПУСНАТ МОМЕНТ!

Не чакайте последния момент!

Колкото по-рано започнете своята подготовка, толкова по-пълна може да бъде тя, когато имате нужда от нея.

 

При въпроси ни пишете на info@bunkerbg.com

Или си запишете директно среща +359 888 009 909

--

Нямаме практика да даваме цена за изграждане на бункер или паник стая по телефона. Всяка защита е строго индивидуална и зависи от твърде много показатели. Ориентир за цена може да получите след среща, формирано задание и изготвен идеен проект. Работим при пълна конфиденциалност.