Как точно ни пази бункерът?

Съществуват много спекулации покрай COVID-19 и подвеждащи заглавия в медиите, че хората търсят бункери, за да се спасят от вируса. За да се спасим от този вирус, не са ни необходими бункери! Достатъчно е да ограничим контактите си и да спазваме мерките. Бункерите  имат далеч по-отговорна цел. Тяхното предназначение е да ни спасят от евентуални химически замърсявания, военни действия, размирици, нови и по-тежки вируси, радиоактивно замърсяване и природни бедствия. 

Първата реакция на повечето хора е да отричат, че такива събития могат да настъпят и наричат останалите параноици. Ако някой ни беше казал, че ще се появи коронавирус, който ще хвърли в смут цялата планета и ще разклати икономиката на всяка държава, дали щяхме да му повярваме?! Най-вероятно не. Щяхме да го обвиним, че е конспиратор. Но то се случи! В същото време същите тези хора продължават да отричат, че нещо по-сериозно може да ни застигне, като не виждат множеството индикатори, че съществуват всички предпоставки това да се случи.

Погрешно е схващането, че бункерите се изграждат само, за да ни пазят от Апокалипсис. Бункерите могат да запазят здравето и живота ни в най-различни ситуации. Може да ни се наложи да използваме бункера си за три дни до седмица, за да се скрием от вредните емисии на случила се химическа или ядрена авария. Първите дни са най-опасни поради облаците, носещи увреждащи елементи. След това ще излезем без риск за здравето. При терористичен атентат, докато се установи видът взрив и замърсяване, също е добре да потърсим защита в бункера с неговите пречиствателни станции. При граждански размирици или военни действия, бункерът ни осигурява нужното време за престой, докато нещата бъдат овладяни и ситуацията се нормализира. Всички тези причини показват, че  апокалиптичната представа за нуждата от бункер не е от водещо значение в избора.

Как точно ще ни спаси един бункер от предстоящите събития?

 

ХРАНА

Всеки бункер има склад за хранителни запаси. Оборудвайки склада с всичко необходимо, няма да Ви се налага в смутни времена да излизате на повърхността и да търсите да си набавите храна. Всяко излизане в кризисна ситуация е излишен риск.

КОНСТРУКЦИЯ

Бункерите, които изграждаме, са от стоманобетон. Дебелината и качеството са съобразени така, че да поглъщат всички видове радиоактивни лъчения. При ситуация на ядрена авария или взрив, създаващ радиоактивен облак, Вие сте напълно защитени в бункера си. Конструкцията е усилена, като издържа и на земетръс.

ВЪЗДУХ

Пречиствателните станции на бункерите, които изграждаме, пречистват въздуха от химическо, биологично и радиоактивно замърсяване. Когато навън атмосферата е наситена с опасни за здравето елементи, вътре в бункера ще дишате напълно чист и безопасен въздух. При една авария на химически завод, електроцентрала или друго бедствие, Вие и семейството Ви ще бъдете напълно защитени от частиците, носени от вятъра и дъждовете.

ВОДА

Всеки бункер, който изграждаме, е снабден с пречиствателна станция на водата. При замърсяване на водата с биологични или химически болестотворни агенти, Вие ще пиете напълно филтрирана, пречистена вода. В допълнение, чрез сондаж ще имате и собствен водоизточник, чиято вода също се пречиства. 

ЕЛЕКТРИЧЕСТВО

Всеки бункер е оборудван с алтернативно захранване на външната електропреносна мрежа. По този начин винаги ще можете да сте спокойни за месеци напред, и дори външното електрозахранване да прекъсне, Вие сте независими.

МОНИТОРИНГ

Всеки наш бункер е снабден с датчици за следене на външната и вътрешна обстановка. При покачване на радиационния фон над определена норма, те ще Ви алармират за опасността. Така няма да Ви се налага да разчитате на съобщения от медиите, а първи ще узнавате реалната ситуация. Датчиците могат да бъдат свързани към системата "Умен бункер", като така ще получавате информация на мобилното си устройство.

СИСТЕМА ЗА СИГУРНОСТ

Можем да поставим камери и датчици за движение извън бункера, които да следят целия периметър. При появата на неканени гости, ще бъдете веднага уведомени. Това Ви дава възможност да прецените ситуацията и да предприемете своевременни действия.

ОРЪЖИЯ

Всеки бункер има оръжейна. В нея можете да складирате оръжия, осигуряващи Вашата безопасност. Ако Ви се наложи да излезете извън бункера си в агресивна среда, ще имате защита.

ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА

Снабдяваме всеки бункер със защитни облекла, противогази и портативни детектори за радиоактивни лъчения. При нужда да излезете от бункера си в замърсена или заразна среда, ще бъдете защитени. Датчиците ще Ви алармират и колко време точно можете да престоите отвън и кога е време да се прибирате.

ГРАДИНА

Системата, която ще инсталираме, ще Ви даде възможност за около един месец да отгледате прясна храна. Прясната храна е изключително ценно допълнение към складовите запаси.

ТРЕЗОР

В бункера можете да съхранявате своите активи. Можем да изградим и отделно помещение-трезор, до което само Вие да имате достъп. По време на финансова криза и военни действия, Вашите активи не са защитени в банките. Докато нещата бъдат овладяни и стабилизирани, е най-добре активите Ви да стоят при Вас, на сигурно. След преминаването на ситуацията може да се окажете един от малкото, които разполагат със средства. Това ще Ви осигури по-висок старт.

ОБЗАВЕЖДАНЕ И УДОБСТВА

При проектирането на бункера мислим и за удобствата. При продължителен престой те се оказват не по-малко важни от хранителните запаси. Психическата кондиция е от основно значение в кризисни ситуации. С подходящо обзавеждане ще можете да се чувствате уютно и спокойно, като във втори дом.

ИНСТРУКТАЖ

След като инсталираме всички необходими системи за пълна автономност на живот, при предаването на обекта ще преминете през кратък курс на обучение за начините на използване на съоръженията. Ще преминете и инструктаж за реагиране в различни ситуации. 

 

Притежаването на личен бункер Ви дава спокойствие и сигурност. Приемете бункера си и като изпълнен дълг към Вашето семейство. Предстоящите времена ще стават все по-нестабилни и бункерът е единственото средство да осигурите бъдещето.

Направете го сега и не чакайте последния момент! Изграждането на един бункер отнема минимум шест месеца след първа копка. Никой не знае колко още ни предстои да живеем в мирни времена. 

Не се колебайте да се свържете с нас!