Бункери и BUNKER BG

Съществуват различни видове бункери. Основно те се делят на военни и обществени. Военните бункери осигуряват защита на националната армия, държавни служители и военни технологии. Обществените бункери имат за цел защита на населението. Обикновено са изградени под училища, детски градини, обществени сгради и държавни учреждения. Бункерите се използват за ситуации на оцеляване при природни бедствия или войни. Когато чуем думата "бункер", първата асоциация, която изниква, е подземно съоръжение, цялото в бетон - неудобно, студено, неприветливо и понякога влажно. Създава ни усещането на потиснатост и страх. Частните бункери, за разлика от гореописаните, са нещо съвсем различно.

BUNKER BG специализира в изграждането на частни бункери, които превръща в уютен дом. В тях няма да Ви липсват удобства. В мирни времена можете спокойно да релаксирате в бункера си или да каните приятели, защото жилищната му част е проектирана като удобен и уютен апартамент. 

Бункери за различни бедствия

В Америка са широко разпространени бункерите срещу торнадо, урагани и бури. Това са малки заслони под земята, оборудвани с хранителни запаси за няколко дни, в които можете да скриете себе си и семейството си, докато отмине бедствието. Те не са пригодени за по-дълъг период на обитаване. Тези бункери не са пригодени да издържат на радиоактивни лъчения, биологични и химически атаки.

БОМБОУБЕЖИЩА

ПОДЗЕМНА ЖИЛИЩНА ЧАСТ

При убежищата на две нива подземната част е тази, която се използва за живеене. Горната част на бункера играе ролята на защитен буфер и склад. При бомбена атака горният защитен слой предпазва входа към жилищната част. Въпреки това тези бункери не са много надеждни. Това са бункери, които можете да използвате за ограничен период от време. В сравнение с убежищата срещу бури, тези Ви дават възможността да живеете средно дълъг период от време, като сте лишени от каквито и да било удобства за нормален живот.

АВАРИЕН ИЗХОД

Някои бункери имат изградени подземни тунели, които се ползват за авариен изход. В случай на затрупване от отломки, когато не можете да отворите централната врата, аварийният изход Ви дава възможност да излезете спокойно на повърхността.

Какво предлагаме ние?

BUNKER BG  предлага бункери от най-високо ниво на защита. Нашите бункери са проектирани да издържат успешно срещу всички природни бедствия. Бункерите, които изграждаме са от бетон и издържат на ядрена активност, вируси, химически и биологични оръжия. Пречистващите ни системи осигуряват безопасен микроклимат за живеене. Освен това са оборудвани с датчици и сензори, които да следят постоянно нивата на замърсяване на външната среда. Така ще знаете кога е най-безопасно за Вас да излезете на повърхността. Бункерите ни са проектирани с аварийни изходи. Ако не можете да излезете през централния вход, можете да сте спокойни, че изходът Ви е осигурен. В нашите бункери можете да живеете дълъг период от време /над 6 месеца/. Специалистите на BUNKER BG мислят както за вашата безопасност, така и за комфорта Ви. Затова в бункера сме монтирали умни системи за мониторинг и контрол на вътрешната и външна среда. Ще можете да управлявате отоплението, охлаждането, температурата, осветлението и всичко, което поискате, напълно автоматично от телефона, таблета или компютъра си. В същото време системата е така проектирана, че работи автономно в случай на дигитална повреда. Помислили сме и за Вашите удобства. Помещенията са просторни, с възможност за оборудване по желание. Освен фитнес и сауна можем да инсталираме в бункера киносалон, спа зона, игрална зала и други екстри. Така няма по никакъв начин да свързвате престоя си с кризисна ситуация и когато излезете, ще се чувствате напълно отпочинали и свежи. В мирни времена можете да каните приятели и да се радвате на сигурна и уютна атмосфера.