Система за сигурност

Освен нуждата от професионални животоподдържащи системи, всеки бункер се нуждае от система за сигурност. В една надеждна система за сигурност се включват различни компоненти. Ще направим внимателен подбор на входните и изходните точки на бункера. Освен централната монолитна врата, всеки бункер има своите скрити изходи, които се замаскират като част от ландшафтната архитектура. Монтиране на видеонаблюдение в района ще осигури безопасен периметър на живот. Всичко това може да бъде комбинирано с няколкостепенна защита за контрол на достъпа и датчици, разпределени на възлови места. Не на последно място стои въпросът с оръжията и тяхното съхранение. Ние от BUNKER BG сме помислили за всичко, за да комбинираме всички елементи в една надеждна система за сигурност.

ЦЕНТРАЛЕН ВХОД

ЦЕНТРАЛЕН ВХОД

По проект на екипа на BUNKER BG специалисти от Швеция разработиха трезорна врата, която да отговаря на всички изисквания за сигурност и радиационна защита. Централният вход на всеки бункер е сложен проект. Всеки един вход-изход е едно от слабите звена във Вашия бункер, защото трябва да се вземат под внимание много на брой параметри. Вратата не само трябва да е здрава, но и монтирана по специален начин, така че да е спазено оптималното геометрично разпределение за редуциране на радиоактивното поглъщане на частиците при евентуална ядрена атака. 

СКРИТ ВХОД

СКРИТ ВХОД

Когато теренът за изграждане на бункер се намира в непосредствена близост до къщата Ви, ще направим връзка между бункера и къщата, за да имате директен достъп до убежището. В зависимост от възможностите на мястото ще направим всичко възможно да скрием достъпа до централния вход. Едно добро прикритие понякога върши повече работа от най-сложните охранителни системи, а в съчетание с тях прави бункера малка крепост. Всеки бункер е снабден с повече от един изход поради съображения за сигурност. При струпване на отломки пред някой изход, ако нямате алтернативен такъв, ще останете затворени. Затова ние предвиждаме повече изходи, които да бъдат умело прикрити. Външният изход, намиращ се откъм градината, ще бъде също неразличим за просто око.

КОНТРОЛИРАН ДОСТЪП

КОНТРОЛИРАН ДОСТЪП

Можем да поставим датчици и контрол на достъпа на възлови точки, където е необходимо. По този начин достъпът до Вашия бункер ще бъде силно ограничен и ще трябва да се преодоляват няколкостепенни защити, преди да се достигне до централния вход, който, от своя страна, е непробиваем. Алармена система може да сигнализира за пробив, като подаде сигнал до охранители и се свърже с мощна сирена. Комбинацията от всички системи за сигурност ще превърнат бункера Ви в тайна непревземаема крепост.

ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ

ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ

Сигурността на бункера започва от външния периметър. Така например, ако бункерът се намира в задния двор на къщата Ви, можем да монтираме видеонаблюдение, което да опасва целия имот. То ще е свързано с централна мониторна система, като част от системата "Умен бункер", позиционирана както в бункера, така и отвън. По този начин ще имате 24-часов контрол. Ще се монтират датчици във възлови точки из мястото, които да сигнализират при движение.

ОРЪЖИЯ

ОРЪЖИЯ

Когато говорим за сигурност и защита, не можем да не споменем оръжията. Когато става въпрос за оцеляването на Вас и семейството Ви, не могат да се правят компромиси. Доказано е, че в смутни времена оръжието е по-ценно от златото. Възможно е никога да не Ви се наложи да го използвате, но е достатъчно да го имате за лично успокоение. Понякога самото му показване е достатъчно, за да Ви извади от ситуация на оцеляване. Ако досега не сте се замисляли за оръжие, сега е моментът. Можем да Ви свържем с професионалисти в областта на оръжията, които да Ви посъветват какво да закупите. Също така ще Ви помогнем да се сдобиете със специална оръжейна каса-хранилище.

АВАРИЕН ИЗХОД/ТУНЕЛ

АВАРИЕН ИЗХОД/ТУНЕЛ

Нашите бункери имат изградени подземни тунели, които се ползват за авариен изход. В случай на затрупване от отломки, когато не можете да отворите централната врата, аварийният изход Ви дава възможност да излезете спокойно на повърхността.

ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА

ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА

Вашият бункер е снабден със специална апаратура за следене на външната среда. Така ще знаете нивото на радиоактивно замърсяване и качеството на въздуха. Предлагаме защитни облекла срещу вируси и химически агенти. Ако външната среда все още е опасна, но Ви се налага да излезете от бункера, тези облекла ще Ви осигурят нужната защита. Те са оборудвани и с портативни детектори за гама лъчение.

КАК ДА СЕ СДОБИЯ СЪС СОБСТВЕН БУНКЕР ?

СРЕЩА

 

ОФЕРТА

 

ДОГОВОР

 

СТРОИТЕЛСТВО

 

ПРЕДАВАНЕ